Utflykt 200605

Gick upp på morgonen trött och sliten efter en hård arbetsvecka. Tomas ringde mej igår, han frågade mej om jag hängde på och fotograferade lite på gamla banvaktsstugor runt Valla. Okey sa jag, det låter kul. Nu sitter jag här med min torra smörgås och vädret ute ser ut att vara sådär. Skit samma, vädret ska inte få mej att stanna hemma. Tog bilen till Lasse, mötte Henriksson där.

Vi tog en kopp kaffe sedan bar det iväg. Först tog vi en sväng och kollade läget på Katrineholms lokstall.

Det såg precis lika ut som innan vintern.

Ingen förändring där ännu.

Sedan kom regnet, vi sprang till bilen. Henrikson tycke att vi skulle åka och kolla på gamla banvaktstugor. Han saknade några sådana till sin bok. Så for vi i väg. Vi hamnade i Valla vid före detta grusgropen makadam, gamla infarten till Valla från Katrineholm.

Spåren ligger kvar i skogen av gamla vägen

Sedan for vi in vid Märta hålet och tog ett par bilder på gamla Gångbron den som gick över Katrineholms spårområde för många år sedan

 

Här är Henriksson och Lasse i full färd med att dokumentera Banvaktstugans läge vid Märta hålet.

 

Spåren från att det varit en lastplats vid FD Makadam ligger dolda i skogen bakom nya Sörmlandskyckling.

 

Pilarna i bilden visar vart spåren låg. Vi tycktes utskilja att det varit tre spår.

Resten av spåren av den gamla tiden är dock borta för all framtid..

 

Sedan bar det iväg in i samhället Valla där konstaterade vi att det enda spåret efter den gamla industribanan vid Valla Tegelbruk var några räls som satt som stolpar i hagen och tunneln under stora vägen. Kanske kan man hitta mer men det var ju inte det vi var ute efter denna dag. Har ni något mer kort eller information angående industribanan. Maila webbmastern. Detta gäller även lastplatsen vid Makadam`s gamla grusgrop.

Sen hamnade vi mellan Valla och Sköldinge ståendes på gamla stambanan som flyttades bara för att x2000 skulle gå några sekunder fortare Lite spår låg kvar samt här låg en Banvaktstuga, man kan se spåren av den.

Sista anhalten denna dag blev hemma hos Lasse vid gamla Valla station. Vi hoppas på mera sådana här sporadiska turer denna sommar och avslutar denna resa.